Virtual Tomato crops

De Virtual Tomato is een van de Digitale Tweelingen (DT) die bij WUR ontwikkelend wordt. Deze tweeling maakt een 3D beeld van tomatenplanten in een kas, waarmee meer informatie kan worden verkregen over hoe de tomatenplanten in de kas groeien.

Met behulp van de informatie die de DT biedt kan de teler beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de temperatuur van de kas, de voeding van de planten of de lichttoevoer. De teler kan dan al van te voren met de DT beter inschatten wat de effecten van die beslissingen zijn op de tomatenplant. Telers kunnen hiermee meer informatie krijgen om te telen maar ook vanaf een afstand planten monitoren die zich op andere locaties bevinden.


Met deze DT is het mogelijk om toekomstige effecten in te schatten op basis van eerdere data. Hierdoor kunnen beslissingen worden genomen op basis van betere kennis over de effecten van maatregelen op de groei van de plant. Het is ook mogelijk om een berekening te maken van effecten van maatregelen op de financiƫle winsten van het bedrijf over een langere periode of een inschatting te maken van lange termijn milieueffecten.


Deze DT is gericht op twee groepen: telers en veredelaars.